Logo
Vytisknout tuto stránku

Březnový FRESH - návštěva partnerské školy v Sofii

Březnový FRESH - návštěva partnerské školy v Sofii

V únoru jsme navázali spolupráci s další zahraniční školou, tentokrát z Balkánského poloostrova. Možná váháte, zda nám může Balkán něco nabídnout v oblasti školství. Osobní zkušenost nás přesvědčila, že ano.

Navštívili jsme bilingvní gymnázium FELS „First English Language School“ v Sofii. Jak samotný název napovídá, jedná se o prestižní školu s dlouholetou tradicí a dobrým jménem. Za zmínku stojí, že několik absolventů ukončilo svá studia na univerzitách nejzvučnějších jmen jako jsou Oxford, Harvard, Cambridge, Princeton, Stanford a pod. 

Měli jsme možnost nahlédnout do několika vyučovacích hodin. “Klasická” třída o 30 studentech fungovala nečekaně efektivně díky disciplíně studentů, kterým nechyběla motivace a chuť pracovat. Překvapila nás úroveň angličtiny - studenti druhého ročníku mluvili krásnou, přirozenou angličtinou, plynule a na vysoké úrovni. 

Co v nás zanechalo nejhlubší dojmy byla ukázka divadelní hry v rámci dramatického kroužku. První veřejný nácvik byl neuvěřitelně autentický, vtipný a spontánní. Nabídnul nám důkaz bulharského temperamentu a bezprostřednosti. Mladí ,,herci” nás okamžitě vtáhli do děje a bavili až do konce. Navíc si scénář napsali sami a vybrali mezi sebou ten nejlepší. Ve třídě byla profesionální dramaturgička, která dohlížela na jejich výkony.

Škola se tedy snaží zabezpečit kvalitu  nejen v oblasti vzdělávání, ale taky v sociální sféře. 

Po osobním kontaktu jsme přesvědčeni, že si vzájemně máme co nabídnout. Proto očekáváme začátkem příštího školního roku návštěvu ze Sofie u nás. Věříme, že na jejich studenty a učitele uděláme alespoň takový dojem, jako oni na nás. 

Mgr. Liana Beťková
Manažer mezinárodní spolupráce

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *