Logo
Vytisknout tuto stránku

Výměnný pobyt v Marktredwitzu

Výměnný pobyt v Marktredwitzu

Ve dnech 9. - 13. 10. 2017 se dvacet sedm žáků druhého až osmého ročníku 8G pod vedením vyučujícího německého jazyka a ředitelky školy zúčastnilo výměnného pobytu v rámci spolupráce s gymnáziem v německém Marktredwitzu. Tato spolupráce trvá již třináct let. Cílem této návštěvy bylo upevnit vztahy z předchozích let, poznat místní reálie a procvičit německý a anglický jazyk, které byly hlavním dorozumívacím jazykem. 

Výměnný pobyt byl jako pokaždé velmi přínosný. Studenti byli plni dojmů a zážitků. Hostitelské rodiny se k nim chovaly jako k vlastním… Ve všech rodinách panovala velmi přátelská atmosféra a při návratu se mnohým našim studentům nechtělo zpátky do Prahy. 

Program byl velmi pestrý a zajímavý. Studenti společně navštívili město Bayreuth, zapojili se rovněž aktivně do výuky. Součástí návštěvy byl projekt věnovaný pověstem a pohádkám z Fichtelgebirge. V odpoledních hodinách trávili čas se svými hostitelskými rodinami, které pro ně připravily bohatý kulturní a sportovní program. V průběhu pobytu proběhlo slavnostní přijetí panem starostou na radnici v Marktredwitzu a pí. Dr. Seelbinder v kulturním domě v rámci přeshraničního projektu Euregio. Na závěr se jako již tradičně uskutečnil bowlingový turnaj. 

S německou stranou bylo dohodnuto, že spolupráce bude nadále pokračovat v rámci výuky anglického a německého jazyka. Na podzim příštího roku přivítáme naše německé partnery opět v Praze. 

Ing. Michal Pickar

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *