Logo
Vytisknout tuto stránku

Beseda s J. Klímou - Zločin kolem nás

V pátek 17. října 2014 se studenti třetího ročníku osmiletého gymnázia v rámci programu primární prevence zúčastnili besedy s reportérem, redaktorem a spisovatelem J. Klímou na téma „Zločin kolem nás“. Cílem tohoto pořadu bylo nenásilnou formou seznámit mladé lidi s nástrahami, jež mohou velmi ovlivnit jejich budoucí život, práci, zdraví.

Na základě vyprávěných skutečných případů měli studenti možnost pochopit, jak důležitá jsou i malá „nevinná“ rozhodnutí, která dovedou obrátit život na ruby a ze slušného člověka udělat zločince, který je vyřazen ze společnosti. 

Zároveň se studenti seznámili i s případy, kdy člověk obviněný z trestného činu, který nespáchal a obvinění byl později sproštěn, byl a je postaven mimo společnost, a s tím, jak těžká je cesta zpátky.

Cílem pořadu bylo, aby si každý mladý člověk uvědomil, že za každý špatný čin se pyká a nelze ho vzít zpět.

Pořad byl studenty velmi kladně hodnocen, přinesl jim mnoho informací a poučení. Studenti zjistili, jak zdánlivě banální činy a rozhodnutí zničí během chvilky celý život či zapříčiní smrt. Zároveň je pořad dovedl k poznání, že za své činy a svá rozhodnutí jsou vždy zodpovědni a nesou za ně velké či malé následky.

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *