Logo
Vytisknout tuto stránku

Sportovní turnaje na GMVV

Již v prvním pololetí jsme Vás informovali o školních sportovních turnajích GMVV. Tou dobou byl za námi basketbal a před námi stolní tenis a fotbal.

Jen bych rád připomenul, že všechny tyto sportovní akce jsou pořádány v době po vyučování, tedy všichni účastníci i diváci musí přijít ve svém volném čase. Jsem moc rád, že můžeme s úsměvem na rtech říct, že zájemců se vždy sejdou v hojném počtu.

V zimním období se uskutečnil turnaj jednotlivců ve stolním tenisu. Do prvního kola nastoupilo 15 hráčů, kteří byli rozlosováni do 4 skupin, kde hrál každý s každým. Ze skupiny postupovali vždy dva hráči do závěrečného hracího dne. Pavoukovým systémem se nám pak do finále probojovala dvojice René L. a Šimon H. René nakonec bral stříbro, Šimon, který turnaj ovládl bez jediné prohry, získal první titul šampiona GMVV PINGPONG CUPU.

Po jaře následoval hojně obsazený fotbalový turnaj. Do turnaje se přihlásili studenti ze všech tříd napříč gymnáziem. Celkem se turnaje zúčastnilo 18 týmu s 180 hráči. A pozor, nejednalo se pouze o studenty! Turnaje se účastnilo i několik studentek. Zvlášť hráli studenti ze stodůleckého nižšího gymnázia a zvlášť starší studenti z Klamovky. Po bujarých výzvách ze strany studentů se tým učitelů účastnil obou částí turnaje. Shodou náhod se učitelé probojovali mezi mladšími studenty až do finále, které odehráli proti spojenému týmu ze 4.A a 2.E. Za přítomnosti desítek diváků nakonec učitelé podlehli a slavit vítězství tak mohl tým 4.A a 2.E. Ten převzal putovní pohár pro vítěze a bude navždy zapsán do historie jako první výherce GMVV FOOTBALL TOURNAMENTU. První tři týmy dostaly medaile, školní merch a krásné týmové poháry, které byly vyrobeny na školní 3D tiskárně kolegy Mírou Vilčkem, Honzou Jindřichem a Jiřím Černohousem.

Výherce z Klamovky zatím ještě neznáme. Finálový hrací den se koná až po uzávěrce vydání časopisu. V prvním semifinále 21. 6. se utkají maturanti z 8. A proti nováčkům z 1.D. Ve druhém semifinále pak hrají učitelé proti 5. E. Výherce těchto zápasů čeká finále a tedy 100% jistota cenného kovu. Prohrané týmy se ještě pokusí ukořistit bronzovou medaili v zápase o 3. místo.

To bude z letošních školních GMVV turnajů vše. Děkujeme všem sportovcům, fanouškům i organizátorům za čas a úsilí, které do školních akcí věnují. Moc se na všechny těšíme příští školní rok, kdy bychom rádi přidali další zajímavé disciplíny, jako jsou například volejbal, bumbác ball, esteticky pohybovou soutěž nebo třeba florbal.

Hrací dny budou i v příštím školním roce středy a další novinkou bude školní kroužek volejbalu, který se bude konat ty středy, kdy nebudou turnaje, a to vždy od 14:30. Zájemci se mohou hlásit u svých tělocvikářů, počet je omezen!

Pohybu a zdraví nazdar!
Mgr. Adam Löffelmann

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *