Logo
Vytisknout tuto stránku

Maturitní ples a imatrikulace 2023

Letošní maturitní ples studentů tříd 8.A a 6.E se konal tradičně v Národním domě na Vinohradech.

Již toto skvostné prostředí si žádá neokázalý průběh večera. Můžeme říct, že letos se to velmi vydařilo, a to především díky slavnostnímu nástupu maturantek, které zcela oslnily veškeré publikum svými překrásnými róbami a dynamickým nástupem. Také musíme připomenout, že ani pánové nezůstali pozadu a jejich nástup na podium byl velmi emotivní.

Dechberoucí pak bylo společné předtančení v rytmu waltzu, které nám předvedli všichni maturanti společně.

Na řadu pak přišly paní profesorky Ing. D. Hájková a PhDr. K. Bernardová, které slavnostně ošerpovaly své studenty a společně s panem jednatelem Šimonem Zajíčkem popřáli studentům hodně štěstí u maturity. Maturitního plesu se též zúčastnili zástupci našeho spřáteleného gymnázia v Marktredwitzu. Pozvání přijala také zástupkyně školské rady, paní Olga Burianová, a mohli jsme zde potkat plno dalších vzácných hostů, a to i z řad bývalých pedagogů. Přišli opravdu v hojném počtu.

Co by to bylo za slavnostní akci, kdyby se zde netančilo a neveselilo? Celý večer byl nabit přátelskou  atmosférou, milými setkáními, a perličkou na závěr večera byla půlnoční překvapení, která si pro nás připravila  již každá třída samostatně.

A pak již hudba utichla, světla se pozhasínala a my se nyní můžeme těšit zase za rok na naše další studenty, kteří budou končit  svá studia na naší škole a něco krásného si pro nás připraví.

Maturitnímu plesu vždy předchází slavnostní imatrikulace studentů prvních ročníků. Letos se to týkalo třídy 1.A v osmiletém oboru, třídy 1.E v šestiletém oboru a třídy 1.D ve čtyřletém oboru. Letos byl program velmi nabitý a je velice povzbudivé, že všechno si připravili studenti sami. Byli jsme svědky sólového pěveckého vystoupení slečny E. Brabcové, dále úžasného houslového koncertu studenta M. Pláška, tanečního vstoupení v rytmu irských tanců, a též nechyběla sborová recitace poetické básně od K.H. Máchy – Máj. Všichni studenti byli pozváni na podium, kde jim vedení školy společně s třídními učiteli předalo stužky, imatrikulační list a malý dárek. Účast rodičů, kteří přišli podpořit své děti,  byla ohromující. Vše velmi rychle uteklo a již se můžeme těšit na příští školní rok, kdy do řad našeho gymnázia přivítáme další nováčky.  Fotografie z imatrikulace.

Bc. Eva Jindřichová

 

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *