Logo
Vytisknout tuto stránku

Soutěž ,,Němčina mě baví"

Soutěž ,,Němčina mě baví"

I letošní ročník populární soutěže Němčina mě baví, jež jsme organizátory, byl důkazem toho, že studenti mohou díky němčině zažít školní den jinak – zasoutěžit si, prokázat schopnost týmové spolupráce a ještě se dobře pobavit.

Soutěže se letos zúčastnilo rekordních 108 soutěžících z téměř 20 pražských i mimopražských škol. Soutěž pro kategorii A1, A2 organizujeme ve spolupráci s vydavatelstvím německých učebnic a výukových materiálů Hueber.

Letošní ročník byl tematicky zaměřen na reálie německy mluvících zemí a nesl se v názvu Labe - řeka, která nás spojuje. Při plnění rozličných úkolů (např. ochutnávka, komiks, kvíz, puzzle, rébusy, poslech německých písniček či krátký film v němčině) si studenti opět vyzkoušeli, že němčina může být zábavná a jejím prostřednictvím se mohou něco nového dovědět a navzájem se obohatit.

Všichni zúčastnění plnili úkoly s velkým nasazením, elánem a chutí, avšak odměněni mohli být jen ti nejlepší. V konkurenci 28 družstev, zvítězily týmy ze ZŠ Drtinova – 1 místo, Gymnázium Dr.J. Pekaře z Mladé Boleslavi – místo 2. a na třetím místě se umístili žáci GMVV v kategorii A2. V kategorii A1 zvítězily tyto týmy – ZŠ Kladská, ZŠ Drtinova, ZŠ Kuncova. Týmy na prvním až třetím místě získaly hodnotné ceny jak od vydavatelství Hueber, tak ze strany naší školy.

Dopolední program ovšem nebyl připraven pouze pro studenty, ale také pro jejich pedagogický doprovod. Vydavatelství Hueber, si pro pedagogy připravilo zajímavý workshop, v němž vyučující měli příležitost seznámit se s dalšími možnostmi zpestření hodin německého jazyka.

Ohlasy, které jsme získali již v průběhu soutěže, byly velmi kladné. Pedagogové ocenili skvělou přípravu, příjemné zázemí i připravený program.

Hodnocení samotných soutěžících bylo rovněž kladné. Většina z nich se shodla na tom, že by se v příštím roce rádi do soutěže přihlásili znovu.

Jsme rádi, že se nám sedmý ročník soutěže podařilo úspěšně zvládnout. Velmi nás potěšil velký zájem ze strany účastníků a věříme, že soutěž

„Němčina mě baví“ se do budoucna stane opět vyhledávaným soutěžním kláním.

Mgr. Jana Stoklasová

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *