Logo
Vytisknout tuto stránku

Spolupráce s Japonkou školou v Praze na podzim 2018

Spolupráce s Japonkou školou v Praze na podzim 2018

Listopad vdechl do naší školy trochu vzdálené exotiky. Již tradičně ji zprostředkovali japonští učitelé z naší partnerské školy v Řepích. Spolupráce probíhá vždy na podzim – 4 týdny po sobě, jedno dopoledne v týdnu a týká se všech tříd druhých ročníků nižšího gymnázia. 

Naši studenti se velice zajímavým a autentickým způsobem dozvídají, jak vypadá a žije současné Japonsko. Co je typické pro každé roční období, kdy začíná školní rok v Japonsku nebo kdy tam nejezdit pokud nemáte rádi déšť. Ocitli se na chvíli (zprostředkovaně přes video) v japonském obchodě nebo v japonské třídě a sledovali jejich stravovací návyky a rituály. Z hodin si studenti odnesli pravé japonské kaligrafie, vlastnoručně vyrobené origami, své jméno v hiraganě a několik základných frází v japonštině. A množství nových informací o této jedinečné zemi.

Recipročně realizujeme výuku na japonské škole díky našim učitelům zapojeným do spolupráce. Letos se do Japonské školy v Řepích vydali Mgr. Marie Šmilauerová s českými písničkami, PhDr. Mariana Pípalová s typickým školním dnem českého studenta, Mgr. Jakub Janalík s geografií Česka a Bc. Martin Zelinka s českými svátky a  egendami. Na obou stranách se tato spolupráce těší zájmu a vřelému přijetí od studentů. 

Mgr. Liana Beťková, manažerka mezinárodní spolupráce

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *