Logo
Vytisknout tuto stránku

Projekt Okolí mé školy

Projekt Okolí mé školy

V průběhu října se naši primáni poprvé setkali s projektovou výukou, a to konkrétně s projektem Okolí mé školy.

Cílem projektu, který se koná každoročně, je seznámit studenty s okolím školy a s charakterem městské čtvrti - historií Stodůlek a specifiky přírody regionu Prahy 13.

Projekt je realizován v součinnosti předmětů český jazyk, výchova k občanství, zeměpis, přírodopis, dějepis, výtvarná výchova a tělesná výchova prezentovaná v anglickém jazyce. Studenti jsou rozděleni do skupin podle jednotlivých předmětů a pod vedením vyučujícího v průběhu projektového dne zjišťují informace o dané lokalitě dle kritérií jednotlivých předmětů. 

Tak např. skupina „VOB“ navštívila radnici, kde se seznámila s činností časopisu STOP. V redakci časopisu si velmi příjemně pohovořila s jeho šéfredaktorkou. Skupina  „přírodopis“ zjišťovala, do kterého ekosystémového prostředí je naše škola zasazena, poznávala vyšší krytosemenné rostliny stromovitého a keřovitého charakteru, určovala dřeviny rostoucí v Panské zahradě a přilehlých částech okolí školy. Skupina „výtvarná výchova“ vnímala okolí školy skrze optický prostředek camery obscury. 

Výstupem každé pracovní skupiny byla prezentace v podobě mluveného slova, plakátu, power pointové prezentace či fotek. Ta se za přítomnosti mnoha rodičů uskutečnila ve středu 24. 10. Projekt byl zhodnocen jako velice úspěšný a my tímto děkujeme všem zapojeným.

Mgr. Pavla Trunečková, pedagožka školy

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *