Logo
Vytisknout tuto stránku

Výměnný pobyt studentů z partnerské školy v Marktredwitzu

Výměnný pobyt studentů z partnerské školy v Marktredwitzu

Ve dnech 15. – 19. 10. 2018 se 23 studentů třetího až osmého ročníku osmiletého gymnázia pod vedením vyučujících německého jazyka zúčastnilo výměnného pobytu v rámci spolupráce s gymnáziem v německém Marktredwitzu. Tato spolupráce trvá již dvanáct let. Studenti navázali na vztahy z loňského roku, kdy naše delegace navštívila v říjnu 2017 Marktredwitz, a čeští studenti pobývali v německých rodinách. 

Cílem této návštěvy bylo upevnit vztahy z předchozích let, procvičit německý a anglický jazyk, které byly hlavním dorozumívacím jazykem. Součástí návštěvy byl projekt věnovaný českým pověstem a pohádkám např. Hrnečku vař, O Smolíčkovi apod. Studenti se nejprve seznámili s jejich obsahem, a poté je prezentovali formou plakátu a krátkého divadelního představení. Na závěr naučili naši studenti německé partnery několik vět česky.  

Výměnný pobyt byl velmi přínosný a předčil všechna očekávání. Studenti byli plní dojmů, zážitků a navázali nebo upevnili přátelské vztahy. Naše hostitelské rodiny se k nim chovaly jako k vlastním, ve všech rodinách panovala velmi přátelská atmosféra a při návratu se mnohým německým studentům nechtělo zpátky domů. 

Program byl velmi pestrý a zajímavý. Studenti navštívili pražskou zoologickou zahradu, prohlédli si centrum Prahy a poměřili své sportovní síly na bowlingu a Laser Game. V odpoledních hodinách němečtí studenti trávili čas se svými hostitelskými rodinami, které pro ně připravily bohatý kulturní a sportovní program. 

Na závěr pobytu proběhla společná večeře českých a německých a učitelů, na které byl kromě jiného domluven i termín naší příští návštěvy v Marktredwitzu v říjnu 2019.  

Ing. Michal Pickar, pedagog školy

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *