Logo
Vytisknout tuto stránku

Z Córdoby na skok do Prahy

S výměnnými pobyty má naše škola již bohaté zkušenosti. Snažíme se našim studenům přiblížit nejen cizí jazyk, který se učí, ale také země a kulturu míst, ve kterých se tímto jazykem mluví. Proto jsme na jaře zorganizovali týdenní pobyt v jižním Španělsku, kde studenti kromě krás regionu poznávali také tradice, život a školní systém. 

Na začátku školního roku přijelo v rámci reciprocity výměnného pobytu 16 španělských studentů na týden do Prahy. Studenti nahlédli do výuky, poznali krásy Prahy a okolí, hrady a historii Česka, ale také každodenní život svých vrstevníků. Dostali jsme se přímo do výrobny světoznámé sklárny Moser, na baletní představení Labutí jezero, prošli se Zlatou uličkou, katedrálou sv. Víta, vyděsili se vězením hradu Loket, ochutnali léčivé lázeňské prameny, užili si spoustu legrace a objevování v Muzeu smyslů a připravili jsme pro ně typické české jídlo v typické české restauraci. Prahou nás provázeli kromě profesionálních průvodců také naši studenti a učitelé španělštiny. Zároveň jsme využili příležitosti zapojit všechny naše nové zahraniční studenty do programu a pomoct jim s adaptací v prvních týdnech školního roku. Naším cílem bylo jejich seznámení s prostředím hostitelské země a školy i s českými spolužáky, kteří byli do programu zapojeni. 

Našim hostům se dostalo skvělé péče od všech studentů a jejich rodin, za což jim patří naše velké poděkování. Zprostředkování mezikulturní výměny pro studenty GMVV a jejich rodiny přímo v jejich domovech považuji za klíčové k porozumění toho, s čím se potýká zahraniční student v průběhu svého pobytu u nás.

Ve čtvrtek 13. září odjížděli španělští studenti a učitelé z Prahy plní zážitků, dojmů a hezkých vzpomínek. Kromě nadšení si od nás odvezli i jednu naši studentku, která bude v Córdobě tři měsíce studovat. Držíme jí palce! 

Letos na jaře budeme organizovat další týdenní pobyt ve Španělsku. Pobyt je primárně určen studentům španělského jazyka z vyššího gymnázia. Pro více informací mě neváhejte kontaktovat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Mgr. Liana Beťková, manažerka pro mezinárodní spolupráci

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *