Logo
Vytisknout tuto stránku

Piráti z Karibiku na jazykovém kurzu

Ve dnech 14. 5. - 18. 5. 2018 se více jak 50 žáků (1. A, 1. B, 1. C, 2. A,2. C a 1. E) zúčastnilo intenzivního jazykového kurzu ve sportovním areálu Berounka v obci Liblín. Byli rozděleni do 6 skupin podle toho, zda se přihlásili ke zkouškám YLE (Movers, Flyers), nebo jen k intenzivní jazykové výuce zaměřené na konverzační aktivity a procvičování gramatických jevů.

Primárním cílem pro skupiny přihlášené ke zkoušce bylo seznámit žáky s formou a kritérii jazykových zkoušek. Měli proto k dispozici sadu zkušebních testů a poslechových cvičení a pod vedením vyučujícího probíhala simulace testování. Pro účastníky kurzu bez aspirace na zkoušky byla výuka zaměřena na konverzaci a komunikaci, párovou a skupinovou práci, žáci si v četných rolových hrách a mini projektech rozšiřovali slovní zásobu a komunikační dovednosti, upevňovali gramatické jevy. Nedílnou součástí tohoto pětidenního pobytu byly sportovní a skupinové hry, které se letos nesly v duchu Pirátů z Karibiku. Tuto propojovací motivační linku skvěle připravila Mgr. Marie Šmilauerová.

Významnými pomocníky nejen při plánování skupinových aktivit byly vyučující angličtiny Mgr. Jana Stoklasová, PhDr. Mariana Pípalová, o čas strávený v přírodě a na sportovištích se staraly Magda Plecitá a Lenka Palkovská.

Věříme, že se kurz líbil nejen nám, pedagogům, ale byl přínosem po všech stránkách i pro partu dětí.

PhDr. Lenka Palkovská, Ph.D., výchovná poradkyně, pedagožka školy

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *