Logo
Vytisknout tuto stránku

Místo tužek hůlky

Místo tužek hůlky

Z lyžařského kurzu jsme se všichni vrátili s pocitem naplněného týdne, intenzivního lyžování, opalování na slunci a upevněných přátelských vazeb. Letos se kurzu zúčastnilo 44 studentů v termínu od 5. do 9. března 2018.

Kurz se uskutečnil již po třinácté v horském středisku St. Michael v oblasti Lungau v Rakousku. Jako každoročně si mnozí z nás pochvalovali skvělé ubytování v pokojích s příslušenstvím a nebývale kvalitní a lahodnou kuchyni ve formě švédských stolů v penzionu Jufa.

Oblast Lungau nabízí nesčetně kilometrů upravených rozlehlých sjezdovek pro všechny kategorie lyžařů a není téměř v lidských silách všech těchto nabízených tras využít. Když člověk připočítá ještě skvělé stravovací služby v restauracích přímo na sjezdovce, nezbývá mu, než se za uplynulým týdnem ohlédnout s líbezným úsměvem na tváři. 

Nedílnou součástí lyžařského kurzu byla večerní přednáška o bezpečnosti, technice a vybavení, chování na horách a na sjezdovkách. Jeden večer byl zpestřen týmovou hrou „elektrika“, kde studenti poměřili své síly v neverbální komunikaci. V prostorách penzionu pak studenti intenzivně relaxovali v sauně či zápasili ve stolním tenise. Další z večerů studenti strávili v nedalekém wellness centru plném relaxačních procedur a uvolňujících aktivit. 

Naši studenti vesměs oplývají dobrou fyzickou kondicí a výbornými lyžařskými dovednostmi. Na svahu tedy šlo spíš o upevnění pocitu vlastní zodpovědnosti a prohlubování důvěry. V tomto ohledu můžeme s hrdostí prohlásit, že naše intenzivní práce v partnerské komunikaci s mladými lidmi se osvědčila. Studenti dodržovali všechny dohody, na svazích se chovali zodpovědně, a vytvářeli tak pro sebe i lyžařské instruktory ideální podmínky k lyžování. 

Mgr. Jana Stoklasová, pedagožka školy

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *