Logo
Vytisknout tuto stránku

GMVV recykluje

Trvale udržitelný rozvoj je jeden z cílů školy pro tento rok. Aby došlo k dílčímu naplnění cíle, uskutečnili jsme pro studenty na konci února přednášky pořádané firmou EKOKOM. Přednášek se zúčastnily téměř všechny třídy GMVV vyjma dvou posledních studijních ročníků. 

Je lepší spalovna nebo skládka? Kolik je v ČR skládek a kolik spaloven? A proč spalovna v Malešicích v Praze vypustí do ovzduší méně toxických látek než novoroční ohňostroj? Tyto zajímavé informace dostali studenti na úvod. A poté se řešila samotná recyklace jako nejlepší řešení, které spalovny a skládky strčí do kapsy. Proč recyklace? Proč bychom měli třídit odpad? Co se vyrábí z recyklovaných materiálů? Doufejme, že každý z našich studentů již zná barvu všech kontejnerů a je natolik uvědomělý, že dokáže vhodit použitý obal či věc do toho správného. Na závěr stačí dodat: nebuďte líní, třiďte odpad, má to smysl! 

Mgr. Jakub Janalík, pedagog školy

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *