Logo
Vytisknout tuto stránku

Amnesty International

Amnesty International

Ve středu 6. 12. 2017 se v rámci primární prevence seznámili studenti 4. A a 2. E během pětihodinového programu Živá knihovna se zástupci organizace Amnesty International. Ta dlouhodobě sleduje případy lidí, kteří jsou pronásledováni, nespravedlivě vězněni nebo jsou v přímém ohrožení života. Petice, urgentní akce a tlak této organizace na představitele vlád vedou k výraznému zlepšení jejich podmínek a k řešení jejich situace. Iniciují například vyšetřování v případech, které místní úřady doposud ignorovaly. 

Díky programu Živá knihovna se studenti mohli místo knih seznámit s osobami se zajímavým životním příběhem. Zároveň si prožitkovou formou aktivit mohli vyzkoušet, jak by se oni sami v roli dané knížky cítili, jak by je přijímalo okolí, jestli by měli dost sil bojovat za svá práva či se dostat z tíživé životní situace. Živé knihovny se účastnili zástupci různých menšin - cizinci, uprchlíci, hendikepovaní a lidé bez domova. 

Akce byla studenty hodnocena velmi kladně, protože jim napomohla překonat strach z neznámého, nabourala zažité stereotypy a dala jim možnost získat vlastní zkušenost.

Ing. Dagmar Hájková

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *