Logo
Vytisknout tuto stránku

Projekt Praha ze všech stran

Projekt Praha ze všech stran

V listopadu jsme společně objevovali Prahu. Studenti 1. D, 5. B a jejich zahraniční spolužáci se zapojili do projektu „Praha ze všech stran“. Hlavním cílem projektu bylo netradičně poznat zajímavá místa Prahy.  

V přípravné fázi byli studenti rozděleni do pěti skupinek, z nichž každá měla určité zaměření a trasu. V den realizace studenti poznávali pražská divadla, hledali domovní znamení a příběhy k nim se pojící, poznávali místa spojená s Janem Nerudou a dozvěděli se něco o chilském básníku Pablo Nerudovi, mapovali historii a stavební detaily pražských mostů a také hledali v srdci Prahy stavby ve stylu brutalismu, tedy moderní stavby postavené mezi lety 1960-1990. Při závěrečné fázi projektu se všechny skupiny sešly v učebně a navzájem si formou prezentací či videí prezentovaly své objevy a poznatky. Je nutno dodat, že celý projekt probíhal v anglickém jazyce. 

Cíle projektu jsme tak naplnili na 100 %, neboť žádný ze zúčastněných nakonec nebyl ošizen o žádnou procházku. Studenti se dozvěděli mnoho zajímavých informací a viděli mnoho zajímavých míst, které pro ně mohou být inspirací při dalším poznávání našeho hlavního města.

Bc. Zbyněk Vacek

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *