Logo
Vytisknout tuto stránku

Adaptační kurz

Adaptační kurz

Každoroční adaptační kurz pro nové žáky je již tradičně zařazen na začátek září. Letos se ho zúčastnily tři primy osmiletého cyklu, jedna prima šestiletého cyklu a jedna prima cyklu čtyřletého.  Také letos se o program v Rekreačním středisku Březová postarala agentura STAN – Special Team for Adventure in Nature, která pro žáky připravila nejen adrenalinové disciplíny: lanový park, lezeckou stěnu, paintball, airsoft, lukostřelbu, skok do prázdna…, ale také herní bloky se zaměřením na vzájemné poznávání se a na týmovou spolupráci ve třídě. 

Také třídní učitelé měli možnost dobře poznat své žáky. Třídy absolvovaly pod vedením instruktorů pestrý program, kdy každý z účastníků ukázal, co v něm je. A netýkalo se to jen odvahy při fyzicky náročnějších aktivitách. Důležitější byla ochota pomoci v týmových hrách, či rozhodovací a organizační dovednosti. K tomu všemu to ale byla také skvělá zábava. Do obsahu kurzu byla zahrnuta ještě primární prevence, pro primy osmiletého cyklu zaměřená na nebezpečí na internetu a kyberšikanu, pro starší žáky bylo tématem rizikové chování obecně.

Ty čtyři dny si budeme ještě dlouho pamatovat a rádi na ně vzpomínat.

PhDr. Lenka Palkovská, Ph.D.

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *