Logo
Vytisknout tuto stránku

Ohlédnutí za soutěží Němčina mě baví

Ohlédnutí za soutěží Němčina mě baví

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 proběhl v budově na Klamovce již 5. ročník soutěže „Němčina mě baví“, kterou naše gymnázium pořádá ve spolupráci s nakladatelstvím Hueber. Tématem byly reálie německy mluvících zemí a letošní ročník byl zajímavý hned v několika směrech. Soutěžní týmy určovaly na osmi stanovištích vlajky, hymny a pamětihodnosti těchto zemí, pracovaly s video-ukázkami i komiksem a řešily křížovky či rébusy. Co ale všechny týmy vyhodnotily jako nejzábavnější? Ochutnávku typických pokrmů! Rakousko reprezentoval oblíbený „Wiener Schnitzel“ (vídeňský řízek) s dortem „Sacher“, Německo osvěžující „Apfelschorle“ (jablečný střik) a Švýcarsko lahodný „Emmentaler“.

 

Do soutěže se přihlásilo přes 20 čtyřčlenných družstev ze základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. Všichni studenti plnili úkoly s nadšením, ale na výherní příčky dosáhli jen ti nejlepší. Máme velkou radost, že se studenti našeho gymnázia umístili na 1. místě v kategorii A1 a na místě druhém v kategorii A2. Blahopřejeme Gymnáziu Jana Nerudy ke 2. a ZŠ Kladská k 3. místu v kategorii A1. V kategorii A2 pak zvítězila ZŠ sv. Voršily v Praze, 2. místo patří našim studentům a 3. místo získala ZŠ Komenského Ml. Boleslav. Týmy na prvním až třetím místě byly odměněny i hodnotnými cenami ze strany nakladatelství Hueber a naší školy. Děkujeme za účast a těšíme se na další ročník!

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *