Logo
Vytisknout tuto stránku

Exkurze do České televize

Exkurze do České televize

Dne 1. února jsme se studenty 2. A navštívili Českou televizi na Kavčích horách. V rámci celoročního projektu Jak rozumět médiím považuji návštěvu veřejnoprávní televize za velmi žádoucí. Samotná prohlídka byla velmi pestrá. Po zhlédnutí zajímavého dokumentu o vývoji i současné podobě ČT nám bylo umožněno seznámit se se zákulisím jednotlivých studií. „Když jsem se podívala ke stropu, překvapilo mě, kolik světel a zařízení je při filmování zapotřebí,“ napsala ve svém zhodnocení Markéta Hejkalová.  Dalším překvapením bylo zjištění, jak je práce herců a televizního štábu náročná. „Šli jsme dlouhou chodbou až k posledním dveřím, které nás zavedly do zákulisí pořadu Kouzelná školka, studio hrálo všemi barvami. Usadili jsme se a pozorovali, kolik úsilí je zapotřebí k natočení jediného dílu,“ pokračuje Markéta. 

Díky možnosti vyzkoušet si práci s kamerou, čtecím zařízením i kulisami si studenti mohli své dovednosti ihned sami ověřit, což bylo velmi zábavné. Náš zkušený průvodce ve svém shrnutí několikrát zdůraznil charakter ČT, coby nezávislého masmédia, které nabízí pořady pro různé zájmové skupiny. Díky zajímavému výkladu si studenti snad zase o něco více uvědomují nezbytnost vyhledávání ověřených informačních zdrojů, stejně tak jako ostražitost vůči možné verbální manipulaci. „Jsem moc ráda, že konečně vím, jak to v ČT chodí. Jen škoda, že jsme během této zajímavé exkurze nepotkali žádnou slavnou osobnost , “ napsala do svého portfolia Vendula Hlaváčková. Uvidíme, třeba tou slavnou osobností bude jednou právě student/ka současné 2. A.

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *