Logo
Vytisknout tuto stránku

Zájezd do Skotksa

Zájezd do Skotksa

Ve druhém říjnovém týdnu jsme se studenty našeho gymnázia spolu s cestovní kanceláří JH Travel navštívili oblast Skotska. Cesta na severozápad byla dlouhá. V neděli 11. 10. večer jsme vyrazili autobusem směr Amsterdam, odkud jsme od pondělní 17. hodiny do úterní 10. hodiny pluli na trajektu do severoanglického Newcastlu. 

I úterní den jsme však ještě celý strávili v autobuse – naším cílem byla středoskotská Highlands (Vysočina) s městečkem Fort William, v jehož místním penzionku jsme přenocovali. Oblast jezer, kopců a hor s nejvyšším vrcholem Ben Nevis jsme měli možnost obdivovat celý středeční den cestou k jezeru Ness (Loch Ness). Zastávku u hradu Urquhart na břehu dlouhého jezera se skrývající se příšerou považují studenti za jednu z nejhezčích z celého zájezdu. 

Počasí nám naštěstí přálo celý týden – i přes chladná rána s typickými mlhami se každé odpoledne vždy vyjasnilo, a my se tak mohli kochat pohledem na hrad Stirling, na památník místního středověkého hrdiny Williama Wallaceho, na lodní výtah Falkirk Wheel i na královskou míli v hlavním městě Edinburgu.         

Následující víkend jsme strávili cestou domů, se zastávkami u Hadriánova valu a v Newcastlu, kde jsme měli možnost doutratit zbylé (především skotské) libry.

Zážitek z netradiční cesty umocnil ještě pobyt v místních rodinách, během něhož si studenti utvrdili své znalosti angličtiny a někteří dokonce i pochytili základy skotštiny.

Výlet se celkově vydařil a doufáme, že se v nejbližší době budeme moci těšit na nějaký další!

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *