Logo
Vytisknout tuto stránku

Návštěva venezuelské ambasády

Návštěva venezuelské ambasády

V úterý 16. února se žáci 6.C a 7.C zúčastnili exkurze na ambasádě Venezuely. Pan velvyslanec Gustavo Sierra nejdříve promítl sérii krátkých dokumentů, poté představil Venezuelu jako významnou jihoamerickou zemi, její přírodu, povahu obyvatel, turistické cíle. Zajímavé bylo, že při srovnávání povah Čechů a Latinoameričanů našel podobné rysy.

Poté se pan Alejandro Miguel Ziegler González, asistent pana velvyslance, chopil tradičních hudebních nástrojů a předvedl nám ukázku venezuelské hudby. Hudební nástroje pak nechal kolovat, takže si je mohli všichni vyzkoušet a společně si zahrát a vnést trochu oživení do výkladu pana velvyslance.

Na závěr byl prostor pro dotazy. Na konci návštěvy měli všichni možnost prohlédnout si knihovnu, která je k dispozici široké veřejnosti.

Pan velvyslanec nám nabídl další spolupráci ve formě pořádání debat na předem stanovené téma, pomoc studentům se psaním prací, které by se týkaly Latinské Ameriky, a také přislíbil účast v porotě na soutěži Ústy básníka (která se letos bude konat 21. 4. 2016). 

Je samozřejmostí, že celá návštěva velvyslanectví probíhala ve španělském jazyce.

Těšíme se na další spolupráci s panem velvyslancem a jeho asistenty.

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *