Logo
Vytisknout tuto stránku

Letíme do Číny - den druhý

Jak vypadá typický den studenta Hangzhou Wenlan Middle School? Ráno nezačíná snídaní tak jako u nás, ale společnou rozcvičkou na školním stadionu, a to už v 6.20! Skáčeme synchronizovaně přes švihadlo, běháme, děláme sedy lehy a k snídani pak ani nedostaneme nic sladkého. Tradiční čínskou snídaní jsou především taštičky z listového těsta plněné různými druhy zeleniny. V devět hodin začíná výuka. Ještě než se pustíme do učení, naladíme se pomocí relaxační masáže hlavy. Dopoledne máme hlavně předměty jako matematika, čínština, angličtina  a exaktní vědy.
A teď pozor, velká přestávka. Vybíháme ze tříd, učitelé nás povzbuzují pískáním na píšťalky a celým areálem se rozléhá Verdiho opetra. Všech 1300 studentů se vyrovná do zástupů na školním stadionu a rozjedeme velkou show! Cvičíme nejen na klasickou hudbu, ale i na moderní Moves like jagger. A pak už se vracíme do výuky. K obědu máme různé druhy masa a zeleniny. Po obědě mají studenti umělecké předměty nebo třeba tělocvik, ale my dnes máme pingongový turnaj, který překvapivě prohrajeme na plné čáře, dokonce i pana JJe porazí malý Číňánek. 

Později odpoledne si nás vyzvednou rodiče partnerského studenta a plní očekávání se vydáváme vstříc tradiční čínské kultuře. 

Z Hangzhou za výpravu Kou-Le
Vo-nim a Smrd-im

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *